joi, 5 iunie 2014

ÎNALTPREACURVIŢII NOŞTRI POLITICIENI ŞI BĂȘCĂLIOȘII LOCUITORI DE NIŞĂ



     În ţară există toate formulele de alianţă, inimaginabile până nu demult (nelegitimate de votul majorităţii), pentru a avea controlul consiliilor locale/judeţene. Proiectul USL s-a materializat în una dintre cele mai ordinare minciuni publice ca şi precedentele de altfel. Liberalii noştri intrând în PPE au devenit... creştin-democraţi! Destrămarea USL ar fi fost firesc să ducă la declanșarea alegerilor anticipate. Însă niciun partid nu este dispus la așa ceva. „Opoziția” nu mai poate fi identificată cu precizie, deoarece în consiliile locale și județene se află „la putere”, iar fiecărui parlamentar îi este bine la butoiul cu miere (citeşte bani publici) indiferent de partidul în care se află. Până și PPDD a ajuns un partid mai important decât se credea în urmă cu câteva zile. Toți aleșii patriei sunt fericiți! Poporul nu! Orice om sănătos la cap, oricum ar privi spre partidele politice, nu mai înțelege nimic! Nici măcar cât cetățeanul turmentat! Acesta cel puțin găsise o „scrisoare”! Poporul nu a găsit nimic. Și-a ales conducătorii pe care-i merită! Politicienii continuă să dicteze agenda publică, semn că sunt deasupra poporului.

     Liderii și-au compromis partidele. Demult ar fi trebuit să demisioneze sau pur și simplu să se autoexcludă! Nimeni nu mai este preocupat de guvernarea PSD et com., nimeni nu mai știe ce face guvernul Ponta pe sub masă, toți aleargă după alianțe... cât mai îmbârligate. Hoții și pușcăriabilii de ieri se pupă cu acuzatorii, ciocoii cu anticiocoii. Peste noapte curvele politice au devenit fete mari. Cuvântul „balamuc” nu poate exprima fluiditatea partidelor. Ba aș spune și al „analiștilor politici și al părerilogilor” care s-au dat după grupurile de interese politico-economice. Nu mai există doctrine, ideologii, principii, reguli stabilite statutar; toate s-au dus pe apa sâmbetei. Singura preocupare a fiecărui ales este să se țină și el de-o ciozvârtă. Evident, românii se autoguvernează. Noroc cu DNA care, din când în când, mai înveselește poporul cu câteva perechi de cătușe. Dl. Mark H. Gitenstein, fost ambasador al SUA în România (2009 - 2012) a ajuns angajatul unui corupt și evazionist fiscal și corupător gen Dan Adamescu (a se vedea și sutele de mii de contracte de poliţe de asigurare ASTRA antedatate dar și cum a fost cumpărată compania). Acelaşi D. Adamescu, prietenul suavului cu ochi albaştri E. Hurezeanu.
      Când este vorba de parlamentari frăția hoților este pe față. Mai aude cineva de faptele unui parlamentar? Ce fac ei în Parlament sau în colegiu?! Când nu trândăvesc pe banii contribuabililor vor vacanțe... sunt veseli și se gândesc unde, cum, cu cine să-și petreacă concediul, pe unde să-și mai plimbe amantele. Sper să lucreze DNA cu mai mult spor.

     Oricât de democrat aș fi și plin de spirit liberal nu pot înțelege cum Bastionul Graft de la Brașov, construit la mijlocul secolului al XVI-lea, poate fi vândut - probabil considerat un „imobil” al Consiliului Județean Brașov şi numit în mod pervers „pasiv neperformant” așa cum ai vinde o construcție oarecare. Aștept să fie vândute toate monumentele istorice deoarece sunt „pasive neperformante”. Muzeul Literaturii Române este în prag de desființare. Presa a intrat în declin. Acţiunea a pornit lent din 2006 şi iată continuă și în 2014. Desigur mai rămân câteva trusturi de televiziune, câteva ziare. Oricum, anticipam acest fapt (vezi V. Șelaru „Sfârșitul jurnalelor de hârtie - New Media” - ed. Hamangiu, 2007, tiraj epuizat în două luni). Din păcate pierd teren și televiziunile. Vor rămâne cele ale „mogulilor” care lucrează hipnotic. Și acestea cât vor mai rezista economic ? Diversitatea de opinie, contradicţiile, polemicile, deranjează. Pe internet sunt libere, deoarece nimeni nu le ia în serios oricât de serioase ar fi unele. Pe la televiziunui aceiași „analiști” anoști. Deocamdată, clasa de mijloc nu are vână pentru a-și lărgi orizontul în spațiul public. Poporul  „a intrat în adormire!”. Trăiască Nelson Mondialul președinte! În fond, băşcălia a dobândit statut academic. Încet, încet, devenim din popor doar locuitori de nişă băşcălioşi (cuvântul îmi displace total). Între umorul de calitate și bășcălie nu mai există linie de demarcație clară. Dedulciți cu puterea, politicienii, înaltpreacurviții, nu sunt capabili să-și facă hara-kiri prin retragerea definitivă din viața publică.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Vorbiti de lucruri sfinte. Harakiri, actul final pentru care erau pregatiti fara preget samuraii – aceasta elita a societatii feudale nipone, era consecinta existentei codului moral Bushido a carui esenta o constituia simtul datoriei. La baza lui statea ideea de onoare, de respect pentru cuvantul dat. Ca politicienii romani “dedulciti cu puterea” sa-si faca un simbolic harakiri, prin retragerea definitiva din viata publica, ar trebui sa aiba onoare. Sa-si respecte cuvantul dat in fata suveranului popor, devenit cersetor majoritar in propria sa tara, cu patalama legala la mana. Care mai are putin si se ineaca in propria-i voma. Biruri peste biruri, jug si circ permanent. Politicienii nostri sunt magistral scoliti in a ridica balciul pe cele mai inalte culmi ale grotescului. Dumneavoastra vorbiti de absenta principiilor. Exista un singur principiu sanatos si viguros in politica romaneasca: da-te tu la o parte, ca sa ma infrupt si eu din borcanul cu miere! Nu vrei? Atunci hai sa punem de-o alianta si sa ne infruptam impreuna!