miercuri, 28 mai 2014

DE CE ROMÂNII NU POT FI O TURMĂ DE PROȘTI



        Mulți se prefac a nu înțelege cadidatura de succes a lui Mircea Diaconu! Mai este și cazul lui Adrian Zglobiu care a expectorat spre chelia președintelui. Băsescu Traian a expectorat pe popor! Ei și!? Același Băsescu Traian pentru care o jurnalisă este doar „o țigancă împuțită!” Băsescu este mai presus de lege! Inadmisibil! Zglobiu este un om terorizat, se lucrează asupra lui cu metode securiste. Știu ce vorbesc. Am văzut cum, în vremea lui Ceaușescu, un ungur din Prejmer a fost internat cu forța și ucis! S-a întâmplat la Brașov. După 1989, am scris în „România Liberă” cum un brașovean care îl reclamase pe un procuror, a fost internat cu forța la balamuc... Bun, de balamuc este clasa politică!
         Cum oare poți să pupi acolo unde ai scuipat. Cine crede că partidele au doctrină de stânga sau dreapta înseamnă că nu vrea să vadă realitatea politică românească. Caraghios! Și-au dat demisia pentru a fi... realeși! Câtă lingușeală, câtă lașitate cu ștaif la acești pseudolideri - în realitate trepăduși cărora li se cuvine țeapa! O țeapă adevărată ca din vremea lui Țepeș Vodă! Nu reușesc să înțeleg cum vine asta: demisionez din funcție dar conduc tot eu partidul/organizația! Eu nu cred nici în partidele de stânga, nici în cele de dreapta! Cred în oameni, cred în aceia care deja s-au legitimat prin fapte și nu prin vorbe! Cred în ei dar nu îi găsesc. Să privim puțin spre Brașov. Aristotel Căncescu, fost FSN, fost PD (aripa Petre Roman) ajuns PNL, promite de zeci de ani aeroport! Singurul lucru cert este averea sa de câteva milioane de euro (declarată public) asta ar însemna că în realitate este de zeci de milioane de euro... Gheorghe Scripcaru (alintat George) a cârpit tot Brașovul... și ori de câte ori se apropie câte-o campanie electorală mai trântește câteva sensuri giratorii. Se zice că a venit la Brașov în teneși și acum este milionar în euro. Dacă ar fi fost prin munca sa, prin inițiativă particulară, aș fi spus „jos pălăria!”. Numai că omul acesta a fost doar în viața politică din 1990 și până acum... I-a trecut glonțul DNA pe la ureche când a fost arestat șeful de la Protecția Consumatorului, un anumit domn Spătaru... Să nu mai spun că i-a dat lui Dan Adamescu (domnul cu Asigurări Astra și România liberă) un teren lângă Gara Brașov, iar unui om de afaceri din Israel un teren prin Bartolomeu... dosare închise! Ar mai fi și altele, lista este prea lungă. Și lui Constantin Niță i-a trecut un glonț pe la ureche când șeful său de cabinet a fost arestat într-o mită de milioane de euro, legată de energie... Ăștia sunt cei trei lideri ai Brașovului. Cândva i-am numit rechini, unii m-au dat în judecată și au pierdut! Pentru DNA, „omuleții” ăștia sunt curați ca lacrima! Toți liderii politici de astăzi au fost la guvernare și acum au tupeul să ne vorbească de „noile lor proiecte!”
     Eu sunt convins! Românii nu sunt o turmă de proști şi nici de naivi după „anii de democraţie originală”: peste 60% dintre cei cu drept de vot au stat acasă! De ce?! Din greață! Ei sunt partea de popor care s-a conservat în fața năvălitorilor de tot felul. Nucleul de rezistență! Absenteiștii de la vot știu că oricum ar fi votat tot cei care au guvernat până acum vor fi fiind la Putere! Adică aceiași impotenți politici, aceiași lacomi și nesătui, același baronet transpartinic, ipocrit, mincinos! Eu am votat! Nu cred că am greșit, însă nu știu dacă mă voi mai duce să votez, adică să aleg între o alianță de așa zisă dreapta și una de stânga! Aștept altceva! O politică altfel, un partid altfel, un lider nou sau pur și simplu un independent! Mulți se întreabă sau se isterizează că românii nu se revoltă! Împotriva cui?! Împotriva ăstora ca să vină ăia care au mai fost?! Nu, nimeni nu este prost! Sau cel puțin, cei peste 60% au fost deștepți ca și cei peste cinci la sută care au dorit să-și anuleze votul! Eu cred că atunci când, în lipsa unei oferte politice credibile, își vor anula votul peste 50% din votanți clasa politică se va trezi cu adevărat!

Niciun comentariu: