joi, 21 iunie 2012

VASILE ȘELARU / „DREPTATE, OCHII PLÂNȘI VOR SĂ TE VADĂ”

      
      În decembrie 1989, cineva a scris pe un perete: ”Dreptate, ochii plânși vor să te vadă!” Ani la rând, cotidianul ”România liberă” a avut pe prima pagină fotografia acestui text. Dar în cele din urmă s-a renunțat la afișarea acestuia...
      De atunci, din anul 1989, ochii plânși ai națiunii, așteaptă să vadă dreptatea. Să-i vadă pedepsiți pe aceia care au distrus economia țării, de la industrie la zăcămintele naturale, să vadă torționarii judecați și în funcție de faptele comise pedepsiți, să vadă cum li se retrocedează proprietățile celor îndreptățiți, să vadă cum cetățeanul este respectat, să vadă... justiție! Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat. În schimb, ochii plânși care vor să vadă dreptatea, văd pe șosele tot felul de fetițe care conduc mașini de zeci de mii de euro a căror valoare depășește tot ce are un pălmaș român (fie el țăran sau orășean) strâns cu agoniseală în două-trei generații... Văd cum băieții deștepți ne explică cu mult calm cum se face că taxele sunt atât de mari, cum se face că energia costă atât de mult, cum se face că salariile sunt atât de mici... Băieții și fetițele acestei patrii o duc tot mai bine de la o zi la alta... Statul se modernizează prin ei, românul trăiește îmbuibat cu sărăcie... și speranță deșartă.
          Condamnarea lui Adrian Năstase nu înseamnă nimic. El nu a fost condamnat pentru subminarea economiei naționale, nici pentru vânzarea flotei României, nici pentru pădurile tăiate, nici pentru instalațiile de irigație furate de pe câmpuri și topite apoi expediate sub formă de lingouri, nici pentru distrugerea infrastructurii feroviare, nici pentru prețul mare plătit pentru un kilometru de autostradă nefăcut, nu a fost condamnat pentru tăierea pensiilor, pentru distrugerea sistemului de învățământ, pentru subfinanțarea sistemului de sănătate, pentru aruncarea culturii la gunoi... A fost condamnat pentru că firme particulare ar fi contribuit la cumpărarea de șepcuțe, pixuri, agende și tricouri din campania electorală din 2004. Iar pentru o astfel de chestiune chiar merită să îți zbori creierii sau să le zbori creierii... Sunt convins că a doua soluție este mai optimă. Dacă polițiștii și magistrații și-ar fi făcut treaba și ar fi instrumentat dosarele pe care toți le știm... deoarece prăduitorii acestei țări sunt cunoscuți. Adrian Năstase este victima unui stat corupt... atât de corupt cum nu a mai fost niciodată în istoria sa. Peste toate acestea un lucru este știut: fiecare popor are conducătorii pe care-i merită! Clasa politică a României este rezultatul votului ”popular”... Așa vot, așa popor!

      PS. Am tot scris de jurnaliștii cu epoleți pe sub piele. Dovada există! Ce fac intelectualii cu... papion?! Sau și ei au... epoleți!

Niciun comentariu: