luni, 26 august 2013

VASILE ŞELARU/ ROMÂNIA ÎNTRE BULIBĂȘEALA POLITICĂ ȘI CEA MEDIATICĂ



Motto: Iar eu strig şi nu se aude/ Mările din nou sunt ude... (Nichita Stănescu)


      Nu pot decât să constat că în România este o perpetuă „bulibășeală politică” (utilizez cuvântul bulibășeală doar pentru a fi în ton cu realitatea media preocupată de moartea „regelui țiganilor” şi de faptul că acesta a puit încă doi regi) în vreme ce „băieții deștepți” fac bani „fără număr” furând din banii publici tot ceea ce se poate fura. În tot acest timp, bătrânii dintr-un oraș din Moldova (Onești) luau cu asalt un oficiu poștal din disperare deoarece nu mai aveau bani de mâncare. Oficianta le împărțea pensiile pe trotuar... În alte oraşe din România bătrânii fac împrumuturi cuprinse între 10-15 ron până la maximum 500 de ron în speranţa că vor putea supravieţui de la o zi la alta. Statul român pare a fi în același tip de disoluție generat cândva de ceea ce știm a fi fost „retragerea Aureliană”. Politicienii nu știu ce se întâmplă cu țara. Deziluzia de acum se numește USL. Se clama faptul că PDL fură: unde sunt hoții?! Se spunea că va exista justiție! Unde este actul de justiție, ce se întâmplă cu procurorii care i-au pus pe țărani să jure cu mâna pe Biblie că au fost la referendum și au votat?!
    Victor Ponta este circar iscusit, bun la palavre. Țara nu are nevoie de gargară. Lupta lui Ponta și Antonescu împotriva lui Băsescu este o vrăjeală politică. Ajunge! Îl aud vorbind pe Crin Antonescu de „taxă de protecție plătită presei”. O acuzație extrem de gravă care trebuie argumentată dacă nu chiar dovedită. În aceste zile, Traian Băsescu dă dovadă că s-ar fi trezit dintr-un somn adânc. Când nu se zbenguie prin țară - a se citi campanie electorală, critică guvernul USL. Traian Băsescu este liderul opoziției. Parlamentarii USL par a trăi încă delirul dat de rezultatul alegerilor din decembrie 2012. Au stat ca momâile în Parlament și obosiți au plecat în concediu. Timp de trei zile, televiziunile din România au derulat aproape non-stop dosul Elenei Udrea mângâiat de valurile Mării Negre. Apoi s-au ocupat de înmormântări, de la regele Cioabă la mama Monicăi, fostă Columbeanu. Trăim într-o permanentă prosteală în vreme ce peste 100.000 de firme din România au intrat în insolvență. Noroc că s-a făcut ceva recoltă și are românul vegetale pe masă... Dar ce va face la iarnă? Zic ce va face la iarnă deoarece acum, în plină vară, facturile provoacă insomnii. La televizor avem circ iar în viața cea de toate zilele sărăcie. Politicienii care se văd la televizor sunt într-o perpetuă campanie electorală. Ei cred că mai pot prosti la nesfârșit poporul. Tare mi-e teamă că românii nu vor mai merge la vot din silă. O silă generată și de posturile de televiziune care iată au rămas principala sursă de informare publică. Singura masă de manipulare care a rămas pentru clasa politică și pentru televiziuni este dată de numărul de țigani care trăiesc dilema: rege sau bulibașă?! Este evident faptul că cineva, cine oare, (Băsescu sau SRI) au contribuit la dezbinarea acestora. În afară de o mare țigăneală la televizor pe programele de „știri” nu prea ai ce vedea...
       Cert este că derizoriu a pus stăpânire pe o mare majoritate a populației României. Somn ușor draga mea Românie! Dormi că politicienii tăi te violează... Iar eu strig și nu se aude... Însă am vaga impresie că României îi place să stea cu fustele în sus şi dacă este aşa atunci pot spune că nu aceasta este ţara pe care o iubesc. Eu iubesc România demnă, România care se revoltă în faţa nedreptăţii care i se face, România care nu acceptă să îi fie terfelite instituțiile, România care ştie că numai prin muncă, seriozitate și dăruire se poate înălța spre spiritul și valorile lumii occidentale.

Niciun comentariu: