miercuri, 19 iunie 2013

VASILE ŞELARU/ POLITICIENII CU FERICIREA, PLEBEA CU SĂRĂCIA



      Premierul Victor Ponta mai are puţin şi ne va povesti cât de bine o ducem noi deoarece avem cel mai mic preţ la gaz metan şi energie electrică. Dar nu vorbește nimic de starea economică a națiunii. Culmea, abia zilele acestea a aflat că sunt prea mulți și inutili funcționari angajați ai statului. I-a trebuit un an premierului să vadă ceea ce știa o țară întreagă. În ceea ce mă privește, poate se va găsi cineva să îmi explice, să înțeleg de ce trebuie să plătesc investițiile particulare la așa zisa „energie verde”. Mai în clar: Victor Ponta și întreg guvernul său sunt hoți! Hoți! Hoți! Obligă consumatorul de energie electrică să plătească ceea ce nu consumă. Unde se mai întâmplă așa ceva? Investiții obligatorii pe factura de consum a energiei electrice... Dar mă întreb de ce noi, cetățenii acceptăm aceste decizii aberante. De ce NIMENI nu reacționează?!
   Se vorbește de exploatarea gazelor de „șist” sub pretextul „independenței energetice” asta după ce am dat cadou altora exploatarea zăcămintelor de gaz metan. Acum începe vânzarea hidrocentralelor... Mai târziu, când prețurile la energie ne vor nimici total, un alt guvern ne va spune că „nu poate interveni pentru reglementarea prețurilor” deoarece este economie de piață. Așa cum am tot fost mințiți că orice decizie tâmpită ori șmecherească este impusă de Uniunea Europeană. Minciuni, minciuni! Ministrul energiei, amicul Constantin Niță zice că prețul energiei va fi cotat la bursă... Care bursă moncher, există așa ceva în România?!!!
       În fapt, cine urmărește cu atenție deciziile guvernului Ponta constată că acesta, poate cu mici excepții, urmează pas cu pas guvernul Boc. Hoțiile continuă ca și deciziile aberante care nu fac decât să ne scufunde în sărăcie. Mă întreb până când! Știu că ticăloșia nu are limită. Știu că acum, negrul a devenit alb... Că deodată ticăloșii au devenit „băieți buni”. Nu mai există justiție socială. Cetățeanul își dorește mai mult decât orice respect. Mi se pare stranie remarca potrivit căreia „statul și societatea ocrotesc familia”. Păi care stat: cel care mă fură prin facturi! Dar cum oare „societatea” apără familia! Chiar nu înțeleg cum nu pot pricepe nici de ce trebuie să cumperi acum şi marfa să o primeşti după un an şi jumătate. Este cazul avioanelor F16 second-hand plătite cu peste 628 de milioane de euro care la vremea când vor intra acțiune vor fi... modele demodate și cu mult inferioare celorlalte aeronave militare.
     O altă problemă ar fi statutul parlamentarilor. De şase luni aceştia nu mai știu cum să își ofere privilegii. Curtea Constituțională (băsistă după unii) a respins din nou proiectul de lege... Nimeni nu se mai gândește la viața românului. Din ce trăiește acesta. Administrația Județului Brașov este doar facultativă ca și Primăria Brașov. Nu există niciun proiect public de Dezvoltare, nu există speranță. Fiecare se descurcă cum poate, adică fură de unde poate. Cine este cinstit se uită spre stele și așteaptă o minune. Mană cerească a fost doar în vremea lui Moise. Acum de sus nu mai cade decât ploaia ori pârjolește soarele.
     În România, singurii oameni fericiți sunt politicienii. Traian Băsescu se mândreşte că încă nu a făcut burtă chiar dacă are 61 de ani şi își dorește o mică fermă doar de vreo 250 de hectare... din care livezi de piersici vreo 25-30 de hectare.... Evident, politicienii mai au încă ciolane de ros, mai au la dispoziție banii românilor și chiar pământul celor care încă și-l revendică prin tribunale...
     Transportul feroviar se va privatiza. Un tun al guvernului Ponta. Deocamdată este cald. Mult prea cald ca cineva să mai protesteze, iar când vrea să o facă... vine ploaia. Așa că, fiecare cu ale sale. Politicienii cu fericirea, iar plebea cu nenorocirea.

Un comentariu:

mocanuvaleriu spunea...

si cu Rosia Montana s-au sucit, sa nu uitam. Acum sunt pentru proiectul minier... Niste jeguri!