vineri, 30 mai 2014

SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE, NU JIGODILE



     Ceea ce se întâmplă acum în mediul politic românesc este mai mult decât penibil. Lipsa de caracter a liderilor partidelor nu poate fi calificată. Circul fără pâine nu are niciun haz. Crin Antonescu, omul care se prefigura ca lider politic, s-a descalificat definitiv. Doar vorbe goale. Caraghios la maximum, a demisionat din funcția de conducere a PNL, dar rămas la conducere! Vorba conului Iancu: „ăsta-i fără prințip și fără moral!”
     Eu știu că un partid de dreapta se adresează clasei de mijloc. Nu poți fi liderul unui partid politic de dreapta dacă nu provii din mediul de afaceri autentic și nu acela agățat de bugetul de stat. Iar PD-L, ca partid de dreapta, este o structură ipocrită care într-o noapte a uitat Internaționala socialistă! Să fim serioși, și să nu ne mai jignească cineva inteligența. PMP nu intră în discuție fiind un partid de conjunctură născut dintr-un salt cu/de parașută și de după perdeluța lui Băsescu Traian (curat constituțional coane Fănică!); Forța Civică are un lider de carton: egocentricul Mihai Răzvan Ungureanu cu limbă de lemn, ţine discursurile din perioada când ocupa o înaltă funcție U.T.C.-istă! Celelalte partide intră la și altele, iar în ceea ce privește PNȚ-CD rămâne emblematic doar Corneliu Coposu...  Aurelian Pavelescu fiind doar un personaj de desen animat - motanul Tom cu ștampila partidului în mână alergat de-o puzderie de șoricei tip Jerry...
      Din păcate în PSD sunt mai mulți oameni de afaceri decât în toate partidele care se revendică a fi de dreapta! O doctrină, oricare ar fi aceasta, nu are substanță dacă nu are și electoratul adecvat. Iar electoratul de dreapta în majoritate este format din funcționari publici! Un paradox balcanic! Se pune întrebarea firească de ce în rândul PSD sunt mai mulți oameni de afaceri?! Păi nu acolo sunt contractele de la stat care susțin mediul de afaceri?! Este știut faptul că avem o economie nefuncțională sau mai corect spus prea puțin funcțională. Nu funcționează principiul pieții libere bazată pe cerere și ofertă în care, cu cât cererea este mai mare, crește productivitatea și scade prețul! Economia reală nu există decât în agricultură și se bazează mai mult pe micul producător. În fapt, țăranul merge la câmp cu căruța de gunoi de grajd (ecologic 100%), și are aceleași utilaje agricole pe care le avea și în Evul Mediu. Din nefericire sunt și dintre aceia care contaminează legumele cu diverși compuși chimici. Nu mai spun de calitatea semințelor! Serviciile publice și turismul sunt în cădere liberă, domenii care ar fi trebuit să funcționeze dacă ar exista și o legislație adecvată. Sunt doar câteva observaţii dintr-un lung șir de probleme lăsate de izbeliște. Să nu mai spun că statul este incapabil să mai ofere servicii privind sănătatea, educația etc... Grija liderilor politici este/a rămas setea nemărginită de putere şi îmbuibare.
         M-am săturat de alianțele și uniunile contra, care nu vin cu niciun Proiect de țară. În realitate, timpul a confirmat asta, au drept unic scop împărțirea resurselor bugetare, minerale şi energetice către acoliții politici. Și apoi, chiar dacă ar veni cu-n Proiect pentru ţară cine mai poate crede că acesta va fi și respectat. Să ne amintim doar de ultimele două alianțe: DA și USL! Ce deziderate au fost îndeplinite!? Absolut niciunul! Faptul că liderii politici nu își respectă cuvântul a devenit o regulă. Cei lipsiți de onoare nu mai pot fi credibili. Lista este lungă! Compromisul politic nu poate fi făcut de lideri deja compromiși. În acest caz ei pot fi asociați jigodiei (JIGÓDIE, jigodii, s. f. Boală infecțioasă, de natură virotică, a câinilor tineri, care se manifestă prin tulburări generale, atrofia mușchilor etc. (și se termină cu moartea animalului). ♦ Câine jigărit; potaie, javră, jigăraie. P. ext. Animal, lighioană, jiganie). Dacă jigodia la câini mai poate fi tratată în unele cazuri (adevărat rarisime) la liderii politici autohtoni nu, deoarece este o chestiune legată de moștenirea genetică, de caracter, de principii, de loialitate faţă de popor, chestiuni care nu pot fi negociate cu nimeni. Partidele politice vor fi incapabile de orice tip de reformă atâta timp cât ele nu se pot reforma. Cât timp miezul lor este putred ca și capul dealtfel. Aici trebuie lucrat! Și apoi, două partide mari (stânga vs dreapta) este un concept valabil pentru Statele Unite ale Americii (conservatori vs democrați) și nu pentru statele mici.
     Ar mai fi ceva de spus: Mișcarea Populară are o doctrină politică ambiguă, de compromis, nici de stânga (ideologică) nici de dreapta (doctrinară). MPE reprezintă doar o uniune de partide în Parlamentul European în ideea de a da un președinte al Consiliului Europei. Se poate spune că Mișcarea Populară este cu adevărat o construcție machiavellică însă tot nu ne-am lămurit dacă scopul acesteia este nobil. La cum se mișcă lucrurile în Europa, deocamdată nu!

       P.S. Și la Braşov, prosteală pe faţă! Fuziunea PNL - PDL este sublimă: după ce s-au acuzat (cu documente) timp de peste zece ani că fură, folosindu-se de trusturile lor de presă (MIX și RTTBv), A. Căncescu și Ghe. Scripcaru se ţin de mână și se periază fin (era să scriu Crin)! Astea sunt hahalerele politice care vor să conducă ţara! Despre o aşa zisă conspirație Joe Biden și Angela Merkel privind politica internă a României cu o altă ocazie! Sună interesant și aiuritor. Dar să vedem pentru cine?!


miercuri, 28 mai 2014

DE CE ROMÂNII NU POT FI O TURMĂ DE PROȘTI



        Mulți se prefac a nu înțelege cadidatura de succes a lui Mircea Diaconu! Mai este și cazul lui Adrian Zglobiu care a expectorat spre chelia președintelui. Băsescu Traian a expectorat pe popor! Ei și!? Același Băsescu Traian pentru care o jurnalisă este doar „o țigancă împuțită!” Băsescu este mai presus de lege! Inadmisibil! Zglobiu este un om terorizat, se lucrează asupra lui cu metode securiste. Știu ce vorbesc. Am văzut cum, în vremea lui Ceaușescu, un ungur din Prejmer a fost internat cu forța și ucis! S-a întâmplat la Brașov. După 1989, am scris în „România Liberă” cum un brașovean care îl reclamase pe un procuror, a fost internat cu forța la balamuc... Bun, de balamuc este clasa politică!
         Cum oare poți să pupi acolo unde ai scuipat. Cine crede că partidele au doctrină de stânga sau dreapta înseamnă că nu vrea să vadă realitatea politică românească. Caraghios! Și-au dat demisia pentru a fi... realeși! Câtă lingușeală, câtă lașitate cu ștaif la acești pseudolideri - în realitate trepăduși cărora li se cuvine țeapa! O țeapă adevărată ca din vremea lui Țepeș Vodă! Nu reușesc să înțeleg cum vine asta: demisionez din funcție dar conduc tot eu partidul/organizația! Eu nu cred nici în partidele de stânga, nici în cele de dreapta! Cred în oameni, cred în aceia care deja s-au legitimat prin fapte și nu prin vorbe! Cred în ei dar nu îi găsesc. Să privim puțin spre Brașov. Aristotel Căncescu, fost FSN, fost PD (aripa Petre Roman) ajuns PNL, promite de zeci de ani aeroport! Singurul lucru cert este averea sa de câteva milioane de euro (declarată public) asta ar însemna că în realitate este de zeci de milioane de euro... Gheorghe Scripcaru (alintat George) a cârpit tot Brașovul... și ori de câte ori se apropie câte-o campanie electorală mai trântește câteva sensuri giratorii. Se zice că a venit la Brașov în teneși și acum este milionar în euro. Dacă ar fi fost prin munca sa, prin inițiativă particulară, aș fi spus „jos pălăria!”. Numai că omul acesta a fost doar în viața politică din 1990 și până acum... I-a trecut glonțul DNA pe la ureche când a fost arestat șeful de la Protecția Consumatorului, un anumit domn Spătaru... Să nu mai spun că i-a dat lui Dan Adamescu (domnul cu Asigurări Astra și România liberă) un teren lângă Gara Brașov, iar unui om de afaceri din Israel un teren prin Bartolomeu... dosare închise! Ar mai fi și altele, lista este prea lungă. Și lui Constantin Niță i-a trecut un glonț pe la ureche când șeful său de cabinet a fost arestat într-o mită de milioane de euro, legată de energie... Ăștia sunt cei trei lideri ai Brașovului. Cândva i-am numit rechini, unii m-au dat în judecată și au pierdut! Pentru DNA, „omuleții” ăștia sunt curați ca lacrima! Toți liderii politici de astăzi au fost la guvernare și acum au tupeul să ne vorbească de „noile lor proiecte!”
     Eu sunt convins! Românii nu sunt o turmă de proști şi nici de naivi după „anii de democraţie originală”: peste 60% dintre cei cu drept de vot au stat acasă! De ce?! Din greață! Ei sunt partea de popor care s-a conservat în fața năvălitorilor de tot felul. Nucleul de rezistență! Absenteiștii de la vot știu că oricum ar fi votat tot cei care au guvernat până acum vor fi fiind la Putere! Adică aceiași impotenți politici, aceiași lacomi și nesătui, același baronet transpartinic, ipocrit, mincinos! Eu am votat! Nu cred că am greșit, însă nu știu dacă mă voi mai duce să votez, adică să aleg între o alianță de așa zisă dreapta și una de stânga! Aștept altceva! O politică altfel, un partid altfel, un lider nou sau pur și simplu un independent! Mulți se întreabă sau se isterizează că românii nu se revoltă! Împotriva cui?! Împotriva ăstora ca să vină ăia care au mai fost?! Nu, nimeni nu este prost! Sau cel puțin, cei peste 60% au fost deștepți ca și cei peste cinci la sută care au dorit să-și anuleze votul! Eu cred că atunci când, în lipsa unei oferte politice credibile, își vor anula votul peste 50% din votanți clasa politică se va trezi cu adevărat!