sâmbătă, 28 iulie 2012

ȘELARU VASILE/ VOTUL ESTE ESTENȚA DEMOCRAȚIEI

       În ultimile zile am văzut ”intelectuali aparent respectabil” cum se feresc să meargă la Referendum dar vorbesc de civism, vorbesc de România, se consideră patrioți (mama lor de hoți!!!). Eu cred că sunt lichele îmbrăcate în frac. Și cum prea multe cuvinte sunt de prisos EU VOI VOTA. Ori de câte ori vor fi alegeri voi fi prezent, voi vota. Fiecare, în cabina de vot face ce vrea, însă important este să fie prezent și astfel să arate lumii că există și astfel, nțelege că Agora fără dezbatere publică și fără vot nu ar fi existat. Eu fac parte din Agora și în calitate de cetățean al Cetății votez. Nu, nu este un act de curaj ci unul de conștiință publică. Judec, deci votez, gândesc deci votez... astfel sunt OM!

joi, 12 iulie 2012

VASILE ȘELARU/ IPOCRIZIA OCCIDENTULUI


Statele occidentale, curvește, se prefac a fi supărate pe România. Ce vor cere în schimbul împăcării: aurul, petrolul, gazul metan, gazele de șist, centralele atomice și hidroelectice, cărbunele, terenurile agricole, pădurile...

Îmi este foarte greu să scriu aceste cuvinte amare însă ele au acoperire în realitate; nu numai în cea imediată dar și în istorie, dacă vreți începând cu condamnarea la moarte a lui Vlad Țepeș, cu asistarea pasivă a ambasadorilor occidentali la decapitarea Brâncovenilor la Istambul, cu finalul celui De-al Doilea Război Mondial când, o simplă linie trasată pe o hartă ne-a aruncat în cea mai neagră istorie în vreme ce o parte din dârzenia românilor sângera în munți... După 1989, pentru acceptarea în Comunitatea Europeană ne-au impus distrugerea economiei naționale care a fost înlocuită cu moll-uri. Au văzut sumedenia de țigani cetățeni români pe străzile Europei Occidentale și ne-au asemuit lor.


Acum iată, în 2012, cei de la Bruxelles, cu o mogă de democrați absoluți, nu au dorit să vadă ce s-a întâmplat în perioada guvernului PDL și nici cu abuzurile repetate ale președintelui Traian Băsescu, într-un cuvânt o politică primitivă cu consecințe dramatice pentru toți cetățenii României. Cine plătește minciunile PDL turnate în urechile dregătorilor europeni?! Ce a făcut PDL?! Un mare rahat peste România pe care l-a aruncat apoi în Consiliul Europei punând pe jar întreaga Uniune Europeană.


Europa civilizată râde de prostia românilor adepți ai formelor fără fond. Occidentalilor le-au convenit și miliardele de euro date cu împrumut pentru a le finanța băncile lor cu sediul în România, datoria fiind plătită de către contribuabilii acestei țări. Occidentul nu este interesat și nici nu-i pasă de starea socială a unui popor umilit de secole de propria clasă conducătoare și astfel condamnat să trăiască în sărăcie lucie. Trăiesc într-o țară considerată a fi zona gri dintre imperii politice. Occidentului îi convine ca România să fie confuză politic și economic deoarece pentru ei noi nu suntem decât o banală colonie economică. Energia și telecomunicațiile, le exploatează nu numai băieții deștepți de la noi dar și companiile occidentale și nu numai. Plata facturilor noastre se duce în PIB-ul Europei Occidentale; lor le este bine, nouă ne este rău. Europa Occidentală nu are nici cel mai mic interes ca România să fie o țară prosperă economic deoarece ar deveni un concurent serios. Este mulțumită când ne preia elitele din aproape toate domenile. Europei Occidentale îi convine o Românie uitată în Evul Mediu cu un popor dezbinat și credul, emoționat până la îndobitocire de discursuri gen OTV-Dan Diaconescu...


Europa Occidentală ne dă lecții de democrație ignorând deciziile Parlamentului României - suveran, prefăcându-se că nu a înțeles că acest for suprem al democrației l-a demis pe Traian Băsescu din funcția de președinte al României și guvernul V.Ponta.


Iată de ce cred că românii trebuie să-și dobândească demnitatea, iată de ce cred că în multe orașe ale României viața seamănă cu un arest la domiciliu pentru câteva milioane de oameni... România merită un alt destin, are nevoie de un alt tip de conducători politici iar Victor Ponta și Crin Antonescu se prefigurează a fi între aceștia. În nici un caz personaje precum M.R. Ungureanu, Mihail Neamțu... și alți libidinoși băsiști.


Occidentalilor le convine de minune diversiunea politică creată de PDL deoarece astfel pot solicita noi explorări/exploatări economice în detrimentul economiei naționale.


Dacă România devine o țară economică puternică, PIB-ul occidentalilor scade, adevărat nu foarte semnificativ, dar scade... și acest posibil fapt irită Înalta Poartă Europeană.
Cancelariile europene nu au reacționat în niciun fel când, ambasadorul SUA la București, referitor la demonstrațiile din ianuarie 2012, a afirmat: ”să fiți mulțumiți că nu sunteți împușcați precum sirienii de pe acoperișuri.”
Resursele mele în a-mi iubi țara și a simpatiza lumea occidentală sunt nelimitate dar NU și în ceea ce privește acceptarea prostiei infinite și a ipocriziei.








joi, 5 iulie 2012

VASILE ȘELARU / ROMÂNIA CU FUSTA... RIDICATĂ


      Traian Băsescu și-a dorit / a provocat premeditat suspendarea din funcția de președinte înaintea alegerilor parlamentare având ca miză salvarea PDL, jucându-și ultima carte ( în acest meci), adevărat cu un discurs la cacealma:


1. În cazul confirmării sale în funcție va atrage un val de simpatie pentru PDL în alegerile Parlamentare implicându-se astfel direct (și legal) în campania electorală.
2. În cazul unui eșec, PDL va știi cum să se replieze pe scena politică.

3. Indiferent de rezultatul referendumului T. Băsescu va rămâne un jucător politic. O victorie a acestuia ar duce la scufundarea României în mizerie politică, economică, socială... într-un cuvânt, menținerea acesteia în Evul Mediu.

USL ar trebui în tot acest timp să guverneze luând câteva decizii importante care să schimbe realitatea economică și socială.

        Privesc cu amărăciune spre spectacolul dezolant pe care îl oferă PDL-ul, un partid aflat în agonie, condus de la Cotroceni de către un cetățean care judecă lucrurile după cuburile de gheață aflate în paharul de whiskey... Politrucii, care până mai ieri se credeau veșnici, acum dau lecții de democrație. Nimeni nu vrea să vadă ”mapa profesională” a judecătorilor de la Curtea Constituțională a României. Nimeni nu vrea să vadă că Adrian Năstase a fost judecat în calitate de președinte al PSD și nu pentru ceea ce a făcut ca premier al României, fiind acuzat de faptul că și-a făcut campanie electorală cu afișe, pixuri, șepci, agende... așa cum au procedat și contracandidații săi. Nimeni nu vrea să vadă că în România speranța a murit, că sărăcia a devenit o stare de normalitate. Un slogan jegos s-a insinuat în conștiința multora: ”PDL-USL aceeași mizerie!” Dar care ar fi soluția: PPDD; ”ungurenii lui Ungureanu sau ai lui Mihai Neamțu”, aceștia să conducă România?! La alegerile locale din iunie a.c., s-a văzut că aleșii au fost realeși, și aici mă refer numai la cei care au obținut mai puțin de 50% din voturile celor prezenți. De asemenea numele noi, dintre cei aleși, cu mici excepții, au biografii contaminate.
       De mulți ani, încă dinainte de 1989, mai exact de prin anul 1980, aștept să se schimbe ceva în România. Din păcate, aceasta începe să semene tot mai mult cu o pirandă care, prinsă la furat, își ridică fusta în sus pentru a-i intimida pe cei care trebuie să o aresteze. Ba mai mult, arată lumii din jur curul peste care se bate aprig cu palmele. (În acest gest îi regăsesc pe aceia din PDL care au strigat ”Lovitură de stat” atunci când majoritatea parlamentară a schimbat președinții camerelor, pe aceia care au trimis tot felul de e-mail-uri pe la ambasade... pe aceia care strigă ”Jos partidele politice”... și lista este ceva mai lungă). Țara nu duce lipsă de idioți cu papion care se rotesc în jurul Palatului Victoria... protestând împotriva lui Victor Ponta. Deodată suntem o țară de oameni de știință însă mulți, foarte mulți, nu au scris în viața lor un studiu...
      În fapt, pe cine sperie Victor Ponta și Crin Antonescu?! Doi oameni tineri, energici, cu o gândire limpede, pregătiți să reformeze statul democrației postcomuniste și să salveze economic România! Nu sunt fan USL, nu fac parte din niciun partid politic, nu îmi fac mari iluzii privind reformele economice și în domeniul fiscal care să scoată România din criză, însă cred că Victor Ponta și Crin Antonescu pot da încrederea că atitudinea statului în raport cu cetățeanul se poate schimba radical. Cred că toate instituțiile care țin de justiție vor fi depolitizate. Suntem încremeniți în stadiul ”formelor fără fond”, adică avem instituțiile democrației dar nu avem oamenii capabili să le slujească ci funcționari obedienți care nu își înțeleg funcția și rolul pe care-l au instituțiile în care activează.
      Îmi doresc o Românie verticală, o Românie în care subzistența să nu fie un scop al existenței cetățeanului... În ceea ce privește statele europene să nu uităm duplicitatea acestora deoarece nimeni nu dorește o Românie puternică, concurențială ci doar o colonie economică din care să se îmbuibe după bunul plac. România poate ieși din stadiul de ”colonie economică” numai dacă vom avea o clasă politică care va renunța la interese personale sau de grup; Victor Ponta și Crin Antonescu sunt doi lideri politici care ar putea consolida statul de drept. Iar într-un stat de drept economia și prosperitatea își găsesc calea dreaptă. Traian Băsescu a risipit România așa cum a făcut cu flota... el nu este numai un om conflictual ci un pericol pentru stabilitatea statului. Este gata ca, împreună cu majoritatea din PDL (cred că în cadrul acestui partid sunt și excepții), să distrugă fundamentul statului român doar pentru a se menține la putere.
      Viața politică este asemeni unui joc de șah, iar politicienii nu sunt decât piese ale acestuia, în aces caz, Băsescu este piesa care se mișcă oblic iar odată cu el și acoliții acestuia. Cetățenii români trebuie să decidă: vom rămâne într-un joc de șah doar cu o piesă care se mișcă oblic sau vom avea pe tabla de șah toate piesele respectându-le regulile de mișcare naturală așa după cum este și starea de normalitate a statului de drept.